Košického kanoniera Škutku lanári poľský Gornik Zabrze

03.01.2013 Košice

Košice 3. januára (TASR) - Futbalového útočníka Dávida Škutku z corgoňligového MFK Košice má na lane poľský klub Gornik Zabrze. Informuje o tom vo svojom štvrtkovom vydaní denník Šport.

Gornik údajne zháňa do útoku náhradu za strelca Arkadiusza Milika, ktorého predal do Bayeru Leverkusen. "Môžem potvrdiť, že je to jeden z klubov, s ktorým sme na túto tému s mojím poľským partnerom rokovali. Nie je to však v takom štádiu, že by tam mal ísť už zajtra. O Dávida sa najviac zaujímal Lech Poznaň. Predstavitelia Gornika sledovali oboch najlepších strelcov Corgoň ligy po jeseni, Depetrisa i Škutku. Viac sa im pozdával slovenský útočník, ktorý by bol pre nich zaujímavejší," uviedol hráčsky agent Vladimír Varga.

Dvadsaťštyriročný Škutka nastrieľal v jesennej časti Corgoň ligy 13 gólov, čo upútalo aj iné kluby. Podľa informácií denníka Šport zaujal funkcionárov Slovanu Bratislava, trénera Kajratu Almaty Vladimíra Weissa, ale aj niekoľko nemeckých klubov. "Z môjho pohľadu by som si určite vedel predstaviť, že by som mohol hrať v poľskej súťaži. Je to kvalitná liga. Keby bola možnosť, veľmi rád by som sa tam dostal," povedal Škutka.
 

Vyberte región